PIM, PIM, PIM (Nyhetsbrev Januari 2024)

Geta Sweden 1/15/2024 11:00:00 PM

Om inte godis, vad är då ett PIM?

PIM står som sagt för "Product Information Management" och är en programvara som samlar, organiserar och standardiserar produktinformation. Syftet är att centralisera och strukturera data för att effektivisera hantering, säkerställa konsistens över olika kanaler, och möjliggöra snabb uppdatering och distribution av produktinformation. PIM-system är särskilt användbara för företag med omfattande produktutbud och behovet av enhetlig produktinformation över olika försäljningskanaler.

 

Våra PIM-partners

 

Norce är en ledande leverantör av SaaS-tjänster för commerce i Norden och erbjuder kraftfulla verktyg för tillväxt till återförsäljare, varumärken och B2B-kunder. Deras composable commerce SaaS-plattform, Norce Commerce, bygger på MACH-arkitekturprinciperna och är Microserviced-baserad, API-first, Cloud-native och Headless.

Geta, med erfarenhet av att implementera och utveckla e-handelslösningar, samarbetar med Norce för att erbjuda flexibla och modulära lösningar. Norce's plattform möjliggör byggandet av moderna och framtidssäkra commerce-lösningar, och med Geta som Solution Partner får man nödvändig kompetens för framgångsrik digital handel.

Norce's plattform erbjuder inte bara en Commerce-motor, utan även en PIM-del som kan användas separat för effektiv produktberikning. Att jobba strukturerat med produktdata betonas för att maximera nyttan av PIM-funktionaliteten.

 

inRiver PIM är en grundläggande komponent för framgång inom den digitala handeln, särskilt i en omnikanalpräglad miljö. Företaget erbjuder en skalbar PIM-lösning som underlättar försäljning på olika marknader och genom olika kanaler. Det betonas att detta inte behöver vara varken svårt eller tidskrävande.

Med inRiver PIM kan användare skapa, hantera, berika, publicera och distribuera produktinformation till flera säljkanaler på flera språk. Fokus ligger på att skapa en enastående produktupplevelse i en enda plattform, samtidigt som bekymmer över nedtid eller mjukvaruuppdateringar minimeras. inRiver är marknadsledande inom PIM och möjliggör enkel hantering av produktinformation, särskilt för omnikanalshandel med stora och komplexa produktutbud.

inRiver PIM är snabbt implementerbar, användarvänlig och visuellt tilltalande. Många globala varumärken förlitar sig redan på inRiver-plattformen för att hantera sin produktinformation.

 

Bluestone PIM är ett innovativt och agilt system, det första MACH-certifierade PIM-företaget. Dess mikrotjänstbaserade arkitektur säkerställer smidighet och anpassningsförmåga. Molnbaserat och headless minskar IT-komplexiteten, med API-fokus för sömlös integration mellan kanaler.

Kontinuerliga förbättringar håller användarna uppdaterade med senaste PIM-tekniken. Syndikering och anslutningar till nya system breddar marknadsräckvidden. Centraliserat produktinnehåll ger en enhetlig omnichannel-upplevelse.

Bluestone PIM prioriterar kontextuell och personlig anpassning, möjliggörande av publicering på flera språk. Med fokus på AWS, världens säkraste molnplattform, erbjuder det en stabil infrastruktur för användarnas PIM-behov.

 

feed® är ett flexibelt PIM-verktyg som växer starkt på den nordiska marknaden och inom flertalet olika branscher. Med feed® kan du enkelt sammanställa produktbeskrivningar och data på flera språk, bifoga bilder, dokument och upprätta relationer till andra produkter, allt i ett enda, användarvänligt verktyg.

När dina produkter är redo att säljas kan du sömlöst distribuera dem över en mängd kanaler, inklusive e-handelsplattformar, industridatabaser och direkt till dina kunder – var du än väljer att visa upp dina produkter.

 

Referenscase

Nedan kan du läsa mer ingående kring två utvalda och mycket spännande tidigare PIM-projekt. Ett på engelska och ett på svenska, we are so international. God läsning, och kom ihåg - allt vi gjort för dem kan vi göra åt er.

 

 

Våra experter

Nedan tänkte vi presentera och ge en bild av några av våra PIM-specialister på Geta. Vi har ett gediget gäng som hängt med i många år och spänner brett över alla områden. Säg hej till:

Ana är en rutinerad utvecklare som främst fokuserar på PIM- och integrations-utveckling. Hon har jobbat i Geta ca 5 år och ansvarar för sitt eget team. Ana är en otroligt driven och serviceinriktad utvecklare som alltid ser till helhelten i lösningen. 

 

Jon-Inge är partner i Geta och har med sina 20+ års erfarenhet i branschen förärats med en inriver PIM Champion-titel. Jon-Inge är arkitekt och business consultant och är den som ofta konsulteras när komplexa krav skall implementeras. Han har alltid kunden och deras lönsamhet i fokus, och är ofta den som ser möjligheterna där andra ser problem. 

 

Pål är en av våra mesta PIM-seniorer. Han har jobbat med inriver PIM i över 10 år och varit med och implementerat PIM-system till över 50 kunder i Norden. Pål är en bred utvecklare som sett det mesta och som alltid har kunden i fokus.

 

Andjela jobbar som PIM- och integrationsutvecklare och har jobbat 3 år i Geta. Hon har redan skaffat sig erfarenhet från 10+ projekt och är en given del av våra PIM-projekt. 

 

Thomas är en rutinerad full-stack utvecklare som länge jobbat som både PIM- och Optimizely-utvecklare. Han tar stort ansvar i projekten och är otroligt duktig på att se helhelten och snabbaste vägen framåt. 

 

Vill du veta mer?

Är du intresserad av att få en närmare inblick i de olika PIM-systemen eller bara allmänt nyfiken på hur det fungerar? Då är du välkommen att boka en tid med Christian genom knappen nedan:

 

Visste du att?

Flamingos föds faktiskt inte rosa, de föds med grå/vita fjädrar och utvecklar en rosa ton först efter att de börjar äta pimpim. Nejdå, men efter att de börjar äta blågröna alger och artemia, en typ av räka.