Vi presenterar releaser! (Nyhetsbrev Maj 2024)

Geta Sweden 5/16/2024 10:00:00 PM

Partyrum #1 đŸĒŠ

Kunden är ett systerbolag till en kund Geta arbetat med sedan långt tillbaka. Katalogen består främst av olika typer av kajaker och utomhusprodukter. De använde Multicase som ERP/webblösning och efter närmare tre år utan några större ändringar på webbplatsen så var engagemanget stort för att komma igång!

I fjol började de sälja samma elcyklar på sin webbplats och behövde då se över en effektiv lösning för att hantera detta. Då en hel del kod utvecklats på senaste tiden som var anpassad för att användas till båda företagen landade vi i en lösning med delad katalog i en ny Feed PIM-lösning och att fortsätta bygga på den befintliga .net 4 GCO-plattformen (Geta Commerce for Optimizely).

Då bolaget skulle öppna sin flaggskepps-butik i februari i år låg fokus främst på att implementera en PIM-lösning vilket behövde vara igång till öppning. Det lyckades och är live och webbplatsen är nu live precis i tid för starten av sommarsäsongen.

 

Partyrum #2 đŸŽŠ

Kunden är Norges största leverantör av konsumentvaror till privata och offentliga sektorn. Det är en rikstäckande kedja bestående av 13 företag med lokala ägare, med 37 grossistbutiker över hela Norge. Mätt i omsättning är siten av Norges absolut största onlinebutiker. Det är en B2B-webbplats med över 300 000 SKU:er, 230 000 kunder, 13 marknader och kundspecifika priser och sortiment. En mycket omfattande och spännande utmaning som Geta tog sin ann och gick live med nyligen.

Projektet var att utveckla en toppmodern e-handelsplattform som är baserad på en kraftfull teknisk grund bestående av GCC (Geta Commerce Cloud), Sanity, Omnium och Algolia. För att möjliggöra smidiga integrationer har vi implementerat Geta Integration Framework, vilket effektivt hanterar dataflödet mellan olika system såsom SAP, inriver, Omnium, Algolia och Papirfly.

För marknadsorienterad produktförbättring har vi använt oss av inriver PIM. Med Omnium som handelsmotor för headless e-handel, orderhantering och kundservice kan vi erbjuda en sömlös och kraftfull köpupplevelse. Dessutom använder vi Algolia för att hantera produktlistor, sökningar, rekommendationer, betyg, lojalitetsprogram och personalisering, vilket ger våra kunder en skräddarsydd och relevant shoppingupplevelse.

 

Partyrum #3 đŸŽˆ

Denna lansering genomfördes åt ett företag som är stora inom bilbarnsstolar till barn, de säljer sina produkter till 12 länder och är en del av en större koncern med företag som Geta är bekanta och har arbetat med sedan tidigare.

Projektet startades upp med fas 1 i december 2023. Det innebar en ren CMS-webbplats med det nya GCO (Geta Commerce for Optimizely) i 12 länder där CTA var en länk till återförsäljare i varje land. Detta ersatte en Wordpress-lösning som inte var skalbar. PIM-systemet som används är inriver och integrationen gjordes med Optimizely genom Light connector. ERP-lösningen är Dynamics 365.

Fas 2: Företaget hade sedan tidigare hyrt ut bilbarnstolar under flera år genom ett försäkringsbolag på både Norska och Svenska marknaden (med totalt 7000 kunder som redan hyrde bilbarnsstolar) och var nu redo att ta över denna verksamhet på egen hand. Det lanserades en ny funktionalitet för ett litet antal bilbarnstolar i Norge, där det finns ytterligare CTA för uthyrning på PLP och PDP. Det finns en ny kassalösning skapad enbart för uthyrning och funktionalitet på beställningssidan för uthyrningshistorik. Vi har utnyttjat FAQ-ackordionblocket i kassamodulen för att visa kunden att funktionalitet som utvecklats på en plats snabbt kan användas någon annanstans.

Den slutliga lösningen för uthyrnings-/prenumerationslösningen är baserad på funktionalitet i Dynamics och prenumerationshantering i GCO där prenumerationerna hanteras via Klarna som en standardmodul.

Fas 3 kommer att hantera köpknappen och detta planeras att genomföras efter lanseringen av uthyrningstjänsten på svenska marknaden.

 

Geta đŸ’š FramFör

Geta blev så sent som igår utnämnd till ett av Gästriklands mest framgångsrika företag år 2024. Diplomet delades ut av samverkansprojektet FramFör, som sedan år 2000 har utsett dessa företag med hjälp av ekonomistudenter från Högskolan i Gävle. Syftet med utmärkelsen är att öka intresset för företagande, uppmärksamma framstående företag och skapa kontakt mellan näringslivet, Högskolan i Gävle och dess studenter.

Vi är oerhört tacksamma för uppmärksammandet och hoppas fortsätta vara en inspirerande och bidragande arbetsplats i framtiden, helt i linje med våra kärnvärden: Learn, Share och Perform!

På bilden syns Charlotte Tyldhed (VD för Geta Sverige AB) och Christian Öman (Key Account Manager).

 

Visste du att?

Solnedgångar på Mars upplevs som distinkt blå, fins damm i atmosfären tillåter blått ljus att penetrera luften mer effektivt än färger med längre våglängder. Tänk att se en blå solnedgång!?