Webinar-serie! (Nyhetsbrev Oktober 2023)

Geta Sweden 10/1/2023 10:00:00 PM

För en tid sedan sände vi vår 3:e del av ’’Meet the experts’’. I detta avsnitt diskuerade vår moderator Christian Öman ämnet ’’Att balansera innovation med praxis’’ tillsammans med Djamila och Claire. Våra egna experter inom advising och UX/UI. Detta blev ett mycket intressant och spännande samtal. Nu kanske du får en känsla av att våra webinarier alltid handlar om att prata om oss själva och våra egna experter, som det brukar vara. Men nej, så är det inte. I andra avsnitt hittar du även samtal med externa parter och kundcase. Se webinariet: Att balansera innovation med praxis!

Vi vill se detta som ett mysigt krypin inrett med matnyttig information och kompromisslös expertis, oavsett vad eller vart den kommer ifrån och inför nästa samtal är även du inbjuden till detta sällskapsrum. Håll utkik i din inkorg eller på vår web för info om nästa sändning.

 

Produktnamn i en digital värld

Claire, om du minns? Vår advisor som deltog i webinariet vi skrev om ovan. Hon är en rackare på att dela med sin av erfarenhet och kunskap och skrev nyligen värdefulla insikter i ett blogginlägg som vi vill dela med dig. Inlägget fokuserar på vikten av produktnamn inom PIM/InRiver, e-handel, SEO, konverteringsoptimering och marknadsföring. Denna text riktar sig främst till E-handelschefer som arbetar gränsöverskridande mellan marknadsföring och produktutveckling.

Produktnamn spelar nämligen en avgörande roll, inte minst på stora företag med snabbt rörliga konsumentprodukter, och även mindre företag måste tänka noggrant på sina namnval för att överleva och bli lönsamma. Att ha en genomtänkt strategi för produktnamn är viktigt, särskilt med tanke på SEO, och det bör vara en tidig prioritet i produktutvecklingen.

Vad kan ett företag göra åt detta då? För att skapa en enhetlig upplevelse genom hela kundresan måste produktnamnet vara konsekvent. Olika namn på olika webbsidor eller i olika lägen kan förvirra kunderna och bör verkligen undvikas. Användning av generiska namn löser inte heller problemet eftersom varumärket och undertiteln förlorar sin synlighet under kundresan, vilket kan skapa förvirring. Företag med fysiska butiker har fördelen att produkten talar för sig själv, och namnet har mindre betydelse. I den digitala världen är dock namnet avgörande.

För e-handelschefer finns det strategiska steg du kan ta för att förbättra namnstrukturen, inklusive att leda en helhetsinriktad strategi i organisationen, skapa mallar för olika nivåer av produktnamn, lägga till kategoribeteckningar, prioritera information om icke-synliga attribut och använda metavärden för att öka produktnamnets värde. Att sammansätta namn med nyckelattribut kan också vara effektivt för att göra produkterna mer sökbara och attraktiva. Produktnamn har blivit allt kortare och mer beskrivande på grund av SEO och Googles algoritmer. Att optimera namnen är avgörande för att hjälpa kunderna att hitta de produkter de söker.

 

Teaser: Snart släpper vi Geta Commerce 5.0!

Vårt startpaket byggt för Optmizelys plattform - Geta Commerce for Optimizely - kommer snart i en ny och uppdaterad kostym. Den nya versionen innehåller en hel del förändringar bakom kulisserna vad gäller support för utvecklarna och möjligheten att enkelt kunna bygga vidare och anpassa basplattan. Självklart är den uppgraderad till .NET 7 och förutom det så har vi nu lagt på stöd för sk. multisite där man kan konfigurera upp en eller flera extra siter i sin lösning. Det här gör det möjligt att på ett smidigt sätt kunna skapa upp separata siter för B2B, kampanjer, återförsäljare och mycket mer och det matchar möjligheterna i Optimizely DXP väldigt bra.

Det redaktionella gränssnittet har uppdaterats med möjlighet att skapa email-mallar med placeholders för t.ex. site- och kundspecifika texter, möjlighet att anpassa produktkorten och vilket data som visas på dessa, samt vilka filter som finns tillgängliga på kategorisidorna. En efterlängtad funktion i vårt Content Block är att kunna lägga till hotspots på bilderna.

 

Last but not least så har vi även lagt till en ny blocktyp och sidtyp som vi kallar Item Filter Page/Block där man som redaktör kan göra definera en sökning efter produkter och visa resultatet av sökningen som ett block alt en sida. Det här passar perfekt för att lyfta fram speciella kampanjer, visa alla röda produkter inför jul eller bara kunna lista allt under 10kr.

Nyligen lanserade packline.no deras nya webbplats baserad på Geta Commerce for Optimizely (GCO) som vi är både glada och stolta över att presentera för er i detta utskick!

Under denna första fas har vi lyckats lansera en MVP-webbplats (minimum viable product) och bevisa att det är möjligt att snabbt sätta upp en webbplats med GCO:s kärnfunktioner. Detta är särskilt fördelaktigt för HTS, vars huvudsakliga försäljning är B2B.

Vi har planerat för mer utveckling av webbplatsen i framtiden, det första steget var att migrera den från en annan utdaterad plattform till vår GCO Starter Kit-plattform. Detta innebar att ta över deras PIM-lösning och skapa en ny webbplats från grunden.

PIM-integrationen byggdes från grunden som en lättviktig version för att hämta information från inriver, med tanke på att det endast fanns ett begränsat antal produkter på webbplatsen. Frontend-ändringarna var huvudsakligen fokuserade till ändring av typsnitt och färgscheman men ett införande av en ny B2B-kassa finns i planen för de kommande veckorna och inkluderas i den andra fasen av projektet. Integrationsarbetet utfördes i samarbete med KPMG och deras Dynamics-lösning.

Det mest spännande är att webbplatsen är byggd med multisite-support, vilket innebär att en annan HTS-kund, BeSafe, kommer att använda samma DXP-lösning men med annan look-and-feel när de planerar att gå live med 12 länder inom kort.

 

Erbjudande!

Funderar du på hur din sajt konverterar? Vill du ha en övergripande analys med konkreta förbättringsförslag av en UX-specialist? 🎈

Just nu erbjuder vi en kostnadsfri konverteringsanalys där vi låter en av våra UX-specialister se över din webbplats och ger dig en gratis sammanställning med konkreta förslag på åtgärder för att öka konverteringen ur ett UX-perspektiv. Detta för att ta er till högre höjder, tänk om man kunde flyga… 💭

Läs mer och boka här: https://calendar.app.google/bDVceQEcaRjibJnT8

 

Den 10-12 Oktober är det dags för årets uppsättning av Optimizelys kund- och partnerträff Opticon och självklart kommer vi att vara där. Vi ser fram emot att interagera med likasinnade och organisationer som delar vårt engagemang för branschinnovation och utveckling. Vårt mål är att dela våra idéer, erfarenheter och visioner med er och samtidigt lära oss av era perspektiv och insikter. Vi hoppas innerligt att vi får tillfälle att träffa så många av er som möjligt under evenemanget. Tveka inte på att kontakta oss om ni vill ordna en mötesplats eller diskutera något specifikt ämne under evenemanget.

 

Visste du att?

Eiffeltornet växer med upp till 15 centimeter under sommaren? Värmen får då metallen att expandera vilket ökar höjden på det 300 meter höga tornet. Så om du planerar att besöka tornet, gör det på sommaren, då ser du längre.